Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím.

Příroda na dosah v Milíčovském lese

Chcete s dětmi krmit zblízka nutrie, vidět spoustu domácích zvířat a cestou se projít v nádherné přírodě? Navíc to všechno bez jakéhokoli vstupného? Vydejte se do Milíčovského lesa!


Milicovsky les a rybniky hlidejme cz hlidani deti


Milíčovský les a rybníky


Na okraji jižního města naleznete jeden z nejkrásnějších lesů v našem hlavním městě. Milíčovský les je ideálním místem pro výlety s dětmi v Praze. Přestože je umístěn mezi Jižním městem a dálnicí, nadchne vás převládající klid a pohoda. Milíčovský les je součástí přírodního parku Botič - Milíčov a je krásný a velmi členitý. Není to jeden z těch hlubokých lesů, kde nevidíte konce. Les je protkaný nádhernými loukami, mokřady a známými Milíčovskými rybníky. Jezdíme sem s rodinou velmi rádi a často a málokdy se nám chce domů.




Zábava pro děti


Milíčovský les je skvěle přizpůsobený dětem. Je tu pro ně připraveno krásné lesní hřiště, které krásně zapadá do zdejší přírody. Otevřené je celoročně a neplatí se zde vstupné.

Milíčovské rybníky jsou jednou z nejzachovalejších a nejcennějších pražských lokalit pro obojživelníky. U hráze můžete pravidelně potkat nutrie, známé svými oranžovými zuby. Ty zdejší už jsou natolik zvyklé na lidi, že se nechají z naprosté blízkosti krmit. Až tedy půjdete někdy do Milíčova na výlet, nezapomeňte pro ně přibalit kousek mrkve nebo jablíčka.




Největší nadšení obvykle u dětí vyvolá návštěva Milíčovského dvora. Je zde k vidění spousta domácích zvířat jako jsou prasátka, husy, ovce, kozy, slepice a nádherní koně. Milíčovský dvůr naleznete na naučné stežce Milíčov. Ani zde neplatíte žádné vstupné.




Doprava


Pokud pojedete autem, doporučuji zaparkovat v okolí ulice Ke Smrčině, kde je vždy volné místo a navíc zcela zdarma. Při cestování MHD vystupte na stejnojmenné zastávce Ke Smrčině. Les už máte v dosahu pár kroků, takže jej nelze přehlédnout.


Kam dál? Inspirujte se dalšími tipy na výlety v Praze!


Monika Moravčíková

Zdroj obrázků: www.praha-priroda.cz 


Témata: Volný časRady a tipyHlídání dětíKam s dětmiTipy na výlety