Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím.

Je pro mě a mé dítě Hlídejme vhodné?

Pokud chcete zjistit, jestli je projekt Hlídejme pro vás to pravé ořechové a máte o tom pochybnosti, přečtěte si následujících pár řádků a poté se můžete sama rozhodnout.


Je pro me hlidejme vhodne hlidani deti na stridacku

Každá z nás chce s dětmi trávit co nejvíce času. Chceme z dětí vychovat slušné lidi, hrát si s nimi a radovat se z každého dalšího krůčku v jejich vývoji. Kolikrát si ale pomyslíme, že bychom si chtěly alespoň chvíli odpočinout. Všimly jste si, že pokud se to povede a my máme chvilku pro sebe, jsme pak odpočaté, veselé a jdeme si s dětmi hrát plni energie a dobré nálady? Alespoň já to tak mám a pokud vy také, vyzkoušejte hlídání na střídačku a dopřejte si chvíli oddech.

Máte jedno nebo více dětí, jste na mateřské dovolené, pracujete nebo se staráte o domácnost? Ať už děláte cokoli,  zasloužíte si čas také sama pro sebe. Jenže to se velice snadno řekne. V dnešní době, kdy babičky často stále pracují a proto nemohou hlídat vnoučátka je velmi těžké najít nějakou vhodnou alternativu. Nabízejí se různé soukromé školky, hlídací tety nebo dětské kluby. Všechny tyto možnosti ale spojuje jedna nepříjemnost a tou jsou peníze. Bohužel je hlídání velice drahá záležitost. V Praze se pod stokorunu za hodinové hlídání nedostanete a většinou vám hodina hlídání na zařízení potřebného nebo zrelaxování nestačí. Právě kvůli tomuto problému vznikl projekt Hlídejme. Má pomoci těm z vás, které kvůli péči o děti nemůžete pracovat, nemáte čas zajít si zacvičit, na kafe s kamarádkou nebo si jen tak sednout a v klidu si přečíst oblíbenou knihu.

Hlídejme je založené na vzájemném hlídání dětí na střídačku. Kdo jiný, než máma se dokáže o děti nejlépe postarat? Díky tomu, že Hlídejme funguje formou „služba za službu“, nemusíte platit za každou hodinu hlídání. Prostě se domluvíte s jinou maminkou na výměně. Můžete se domluvit na pravidelném hlídání, například každý týden vždy jedno odpoledne nebo jednorázové, pokud si potřebujete něco zařídit a děti nemůžete vzít s sebou. Přečtěte si 8 konkrétních příkladů vzájemného hlídání dětí.

V jakém věku dítěte je vhodné začít s hlídáním?

Toto téma je velice individuální. Jsou děti, které jsou velice fixované na maminku a je pro ně problémem například zvyknout si ve školce, ale jsou i tací, kterým to žádný problém nedělá. Vždy záleží na konkrétním jedinci a jeho povaze. Některé děti to zvládnou klidně v roce, jiné třeba až v předškolním věku. Sama jistě nejlépe odhadnete, kdy je ten pravý čas, aby jste hlídání na střídačku vyzkoušeli.

Pro koho je tedy projekt Hlídejme určen? Především pro maminky, které:

  • nemají kvůli péči o děti čas na práci,
  • potřebují si odpočinout,
  • rády by chodily sportovat,
  • chtěly by si jednou za čas udělat chvíli jen samy na sebe,
  • nemají dostatek finančních prostředků na zaplacení školičky nebo tety na hlídání,
  • mají děti, které by občas chtěly mít doma kamarády,
  • nemají okolo sebe žádné kamarádky s dětmi v podobném věku,
  • mají nedostatek sociálního kontaktu na mateřské a rodičovské dovolené nebo
  • se jednoduše chtějí se seznámit s dalšími maminkami.

Pokud se v některých bodech vidíte, zaregistrujte se a vyzkoušejte vzájemné hlídání. Registrace i veškeré služby Hlídejme jsou zcela zdarma. Věřím, že díky naší aplikaci najdete maminku, která bydlí blízko, má děti v podobném věku a se kterou si budete rozumět.

Monika Moravčíková

Zakladatelka Hlídejme

Témata: O HlídejmeHlídání dětí