Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím.

Tipy kam vyrazit s dětmi

Každá z nás chce dětem zařídit krásné dětství, na které budou rádi vzpomínat. Vymýšlet stále nové a nové aktivity, je ale náročné. Připravila jsem pro vás několikadílný seriál o tom, kam můžete s dětmi vyrazit za zábavou, sportem nebo se něčemu novému přiučit.


Hlidani deti hlidejme cz tipy na vylety s detmi v praze

Vybrala jsem pro vás několik vyzkoušených míst, kde se děti výborně zabaví a unaví tak, že budou v nocí spát jako nemluvňátka.

Klánovický les

Tato krásná přírodní rezervace vám nabídne 12,5 km dlouhou naučnou stezku, která začíná i končí u vlakového nádraží Klánovice. V létě tam bývá dost blátivo, takže nedoporučuji pro výlet s kočárkem. Daleko větší zábavu si tu užijete s většími, již chodícími dětmi. Takže nazujte holínky a vyrazte!

Tip: V Klánovickém lese roste hodně hub! Ale také z toho důvodu je to dosti vyhledávaná lokalita, takže abyste se vrátili s plným košíkem, je lepší si mírně přivstat.




Xaverovský háj

Tato přírodní památka je balzámem pro duši. Téměř 93 ha velké území pokrývají lesy, mezi kterými naleznete dva krásné přírodní rybníky – Elišku a Barboru. Vedou tudy také cyklistické stezky, takže doporučuji vyrazit do Xaverovského háje na kolách. Na vedlejších cestách nepotkáte mnoho cyklistů, tudíž je to ideální místo i pro začátečníky.



Ladův kraj

Nádherná krajina nazvaná podle známého umělce Josefa Lady se nachází mezi Prahou a řekou Sázavou. Děti jsou tu vítáni a je pro ně připravena pohádková zábava. Jednou z nich je cesta kocoura Mikeše. Na cestě je dvanáct záchytných bodů, kde si můžete prohlédnout Ladovu tvorbu i přečíst nějaké to zajímavé povídání. Celá trasa dlouhá až 20 km končí v Říčanech. Pokud děti rozbolí po dlouhé cestě nohy, můžete se do cíle svést vlakem nebo autobusem. Pokud budete chtít zvolit méně náročnou trasu, je pro vás jako dělaný projekt Pohádkové Hrusice. Po této stezce dlouhé až 6 km můžou děti obdivovat mluvící zvířátka, strašidla, vodníky a další pohádkové postavy.

Tip: Pokud výletujete i společně s tatínky, určitě je bude zajímat naučná stezka Krajinou barona Reinghoffera, zakladatele pivovaru Velké Popovice. Poznají tu nejen krásy přírodního parku nebo židovského hřbitova, ale součástí je také exkurze přímo ve Velkopopovickém Pivovaru.



Cesta kocoura Mikeše
Více na: www.laduv-kraj.cz

Proboštská jezera

Nádherná přírodní zátoka řeky Labe nabízí písčité nebo zatravněné pláže, několik různých stánků a zahrádek s občerstvením, nafukovací atrakce přímo ve vodě pro děti a spoustu další zábavy. Mají tu nádherně čisto, protože každý rok vyměňují zcela nový písek. Samozřejmostí jsou toalety, sprchy i převlékárny.



Více na: www.probostskajezera.com

Divadlo kouzel Pavla Kožíška

Jestli se vaše děti někdy v divadle nudily, tak z tohoto budou určitě nadšení! V Divadle kouzel Pavla Kožíška v Líbeznicích se děti přímo na jevišti naučí s kouzelníkem Pavlem Kožíškem čarovat, uvidí neuvěřitelná kouzla (skluzavka času, která promění dospělého člověka v dítě je ohromující) a také odhalí některá kouzelnická tajemství. V divadle je připravena výstava kouzelnických rekvizit, včetně obchůdku, kde můžete i nějaký ten kouzelný suvenýr koupit.



Více informací na: www.divadlokouzel.cz

Zámek Berchtold

Na návštěvu tohoto krásného zámku ve Vidovicích si doporučuji vyčlenit celý den. Pro děti je tu připravený skutečně pestrý program. Dětský ráj nabízí dětem výstavu skřítků, víl i různých strašidel. Mohou si také prohlédnout opravdové peklo, a když budou hodní a nenechají si je tam čerti, tak i malou ZOO. Aby se něčemu novému přiučily, mají tu také stálou expozici s miniaturami nejznámějších českých hradů a zámků, hospodářských strojů v životní velikosti a nádherný park s 25 různými druhy stromů a skalkou.



Více na: www.zamekberchtold.cz

V následujících dílech seriálu Kam vyrazit s dětmi se můžete těšit na další tipy na skvělé výlety a zábavu nejen v Praze a okolí.

Parádní zábavu přeje,
Monika Moravčíková

Témata: Volný časKam s dětmiTipy na výletyZábava a hry