Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím.

Jak najít práci na zkrácený úvazek?

Skloubit péči o rodinu s prací je náročné, proto řada maminek upřednostňuje částečný úvazek a možnost práce z domova. S hledáním flexibilní práce pro maminky Vám může pomoci náš partner Mavimi.cz. Přečtěte si, jak to celé funguje.


Jak najit praci na zkraceny uvazek hlidejme hlidani deti

Nejspíše se shodneme na tom, že maminkám na rodičovské dovolené (i po ní) se hodí každá koruna. Jenže ve většině případů nemohou pracovat na plný úvazek. Potřebují flexibilní práci na pár hodin týdně, půl úvazek nebo třeba možnost home office. Kde takovou práci hledat a nemuset při tom čelit nepříjemným a pochybovačným otázkám, zda práci s dětmi zvládnu?

Jak najít zaměstnavatele, který mi poskytne flexibilní práci?

Propojit zaměstnavatele a ženy, které chtějí pracovat a hledají flexibilní úvazky. To je cílem portálu Mavimi.cz, kam se od spuštění v červnu 2017 zaregistrovalo již přes 9 000 maminek. Kromě toho, že Mavimi propojuje ženy se zaměstnavateli, tak pomáhá firmám najít zaměstnance na pracovní místa, která se nedaří nebo nevyplácí obsadit kandidátkami na hlavní pracovní poměr. A maminky, které jsou pracovním trhem opomíjenou skupinou, jsou loajálními, motivovanými zaměstnankyněmi, které za sebou již mají pracovní zkušenosti a ty mohou nabídnout firmám.

Maminka se zaregistrujte do systému a vyplní formulář o svých zkušenostech, dovednostech a preferencích. Tím si vytvoří stručný profesní profil, kterým může oslovit zaměstnavatele. Poté již může aktivně odpovídat na pracovní nabídky a zároveň mohou firmy přímo oslovovat ji s konkrétními nabídkami práce.

Na Mavimi je již přes 300 zaměstnavatelů a další přibývají. Největší výhodou je, že zaměstnavatelé na Mavimi ví, že budou zaměstnávat maminku. Maminky tak nemusí na pohovorech zbytečně čelit nepříjemným otázkám, protože zaměstnavatelé si jsou vědomi skutečnosti, že maminky mají specifické potřeby, že práci odvedou v jiný čas a často z jiného místa, než jsou zvyklí, ale svou práci odvedou kvalitně.

Pokud jste v situaci, že hledáte přivýdělek, přidejte se k ostatním maminkám na Mavimi, protože v tom nejste sama 

Například u jedné z registrovaných maminek, Evy Koláčkové, probíhalo hledání přivýdělku takto:“Při rodičovské jsem se snažila najít si práci ve svém oboru a to se mi bohužel několik měsíců nedařilo. Zkusila jsem si tedy najít podobný obor, kde bych se mohla uplatnit. Zkusila jsem se tedy přihlásit na rekvalifikační kurz programátora, kde bych mohla zúročit léta logiky a práci s čísly. Absolvovala jsem vstupní testy, zaplatila jsem si pokračování a zvládla další testy, aby mi to pracovní úřad zamítl s tím, že se mám po rodičovské kam vrátit, a proto rekvalifikaci nepotřebuji. Zhroutil se mi celý svět, tolik času stráveného nad učením, toho času co jsem mohla být se svým synem. Druhý den přišel telefonát od Mavimi, že pro mě mají nabídku práce. Sešla jsem se tedy s novým zaměstnavatelem na pohovoru a ačkoliv jsem si myslela, že jsem pohořela, práci jsem dostala. Aniž by jsme měli podepsanou jakoukoliv dohodu, zaplatili mi školení v účetním programu a já už se moc těším na další spolupráci. Můžu pracovat z domu, jak to bude vyhovovat mým potřebám a hlavně potřebám mého syna.”


Témata: Rady a tipyMateřstvíPráce