Cookies nám pomáhají poskytovat Vám naše služby. Využíváním těchto služeb souhlasíte s jejich použitím.

16 nejlepších koupališť v Praze a středních Čechách

Kam se jít s dětmi letos koupat? Vybrali jsme pro vás ty nejkrásnější koupaliště v Praze a středních Čechách!


Nejkrasnejsi koupaliste v praze strednich cechach hlidejme hlidani deti

Letní prázdniny jsou v plném proudu a děti si je užívají plnými doušky. Krásné slunečné počasí přímo vybízí ke koupání, proto jsme pro vás připravili tipy na skvělá česká koupaliště. Máte raději přírodní koupaliště s čistou vodou bez chemie nebo bazény a aquaparky s vodními atrakcemi pro děti? Inspirujte se našimi tipy.


Přírodní koupaliště v Praze a středních Čechách


Biotop Radotín
Přírodní koupaliště, které se čistí pouze pomocí řas a přírodních ekosystémů je ideálním pro malé návštěvníky. Ve vodě není použitá žádná chemie, přesto je krásně čistá. Děti se mohou vydovádět také na dětském hřišti a nechybí zde ani občerstvení.
Vstup: dospělí zaplatí 120Kč přes týden a 160kč o víkendu, předškolní děti vstup zdarma


Koupaliště Lhotka
Koupaliště Lhotka bylo dlouho zavřené kvůli špatné kvalitě vody. V roce 2015 začala kompletní revitalizace a obnova přírodního koupaliště s biotopovým čištěním vody. Nyní je znovu otevřeno a má za sebou několik týdnů provozu. Návštěvníci si Koupaliště Lhotka velice chválí, tak ho vyzkoušejte také.
Vstup: 100Kč dospělí, 80Kč děti


Přírodní koupaliště Motol
Koupaliště Motol se pyšní velmi čistou vodou, kterou pravidelně kontrolují a o její kvalitě průběžně informují. V roce 2017 bylo vyhlášeno jako koupaliště s nejkvalitnější vodou v Praze. Pro děti je skvělý pozvolný přístup do vody a připraveno je tu pro ně také pískoviště, hřiště, skluzavka a trampolína.
Vstup: 70Kč dospělí, 50Kč děti


Hostivařská přehrada
Pražské koupaliště s výbornou dopravní dostupností i pohodlným parkováním. Hostivařská přehrada nabízí spoustu aktivit pro děti i dospělé a pravidelně pořádá nejrůznější akce.
Tip! Na přehradě se dá koupat i z druhé strany, kde je molo a neplatí se vstupné.
Vstup: 90Kč dospělí, děti do 100 cm zdarma


Přírodní koupaliště Džbán
Koupaliště Džbán se nachází v Praze uprostřed Divoké Šárky. Areál je rozsáhlý, příjemný a voda je pravidelně kontrolovaná a příjemně čistá.
Vstup: 90Kč dospělí, děti do 140cm vstup zdarma


Přírodní koupaliště Vyžlovka
Koupaliště Vyžlovka je jižně orientované, takže o sluneční svit zde není nouze. Na travnaté pláži se nachází spoustu vzrostlých stromů, které se postarají o příjemný stín. Vstup do vody je mírně svažující, takže pro děti ideální. Zahrát si tu můžete také plážový volejbal na vybudovaném hřišti. 
Vstup: 30Kč dospělí, 15kč děti



Pískovna Dobříň 
Přírodní koupání Dobříň není oficiálním koupalištěm, takže neplatíte žádné vstupné. Nenaleznete tu stánky s občerstvením, ani sociální zařízení. Prostředí je tady však nádherné a voda příjemně čistá. Tak zabalte dětem i sobě svačinky a vyrazte! 
Vstup: zdarma


Jezero Lhota
Nádherné Jezero Lhota patří k dalším vyhlášeným přírodním koupalištím kousek od Prahy. Pláže jsou moc pěkné a voda krásně čistá. Děti se zabaví ve vodě, na písčité pláži nebo na dětském hřišti.
Vstup: 60Kč dospělí, děti do 6 let zdarma, za starší zaplatíte 40Kč


Přírodní koupaliště Konětopy
Jezero Konětopy se nachází mezi obcemi Konětopy a Dřísy na Mělnicku. Přírodní koupaliště přiléhá k lesu a prostředí je tu velmi příjemné. Na některých místech je možné rybařit. Sociální zařízení, parkování a občerstvení je samozřejmostí.
Vstup: 80kč dospělí, děti do 6 let zdarma, za starší zaplatíte 60Kč


Koupaliště Sázava
Krásná písečná pláž, skluzavka do vody a spoustu sportovního využití, to je Koupaliště Sázava. Přijet můžete i na pár dní a ubytovat se v mobilních domcích nebo ve stanu. V okolí je možnost cyklovýletů i pěší turistiky. Nebo si prostě jen užijte koupání, relax a pohodu na krásném místě.
Vstup: zdarma


Přehrada Slapy
Na přehradě Slapy najdete několik krásných míst na koupání, které stojí za to navštívit. V okolí můžete využít velké množství ubytování a udělat si příjemný víkend nebo dovolenou u vody. Na své si přijdou rybáři i nadšenci do vodních sportů. 
Vstup: zdarma


Bazény a aquaparky v Praze a středních Čechách


Koupaliště Ládví
Příjemné koupaliště, kde se děti nádherně vyblbnou v obrovském brouzdališti se skluzavkou do vody. Občerstvení i sociální zařízení je na dobré úrovni. Areál je oplocený a zapůjčit si můžete také slunečníky. Zajímavostí je, že v zimě se z koupaliště stává veřejné kluziště.
Vstup: 150Kč dospělí, děti do 3 let zdarma, za starší děti zaplatíte 90Kč


Koupaliště Petynka
Na koupališti Petynka se zabaví malé i větší děti. K dispozici je velké brouzdaliště, tobogán, dětské hřiště, beach voleyball a stolní tenis. Samozřejmostí je stánek s občerstvením, sociální zařízení a možnost parkování. Aktuální stav koupaliště můžete sledovat pomocí on-line kamer.
Vstup: 160Kč dospělí, 100Kč děti, slevy na rodinné vstupné


Aquapalace Praha
Aquapalace Praha je velký aquapark v pražských Čestlicích, kde se zabaví děti i dospělí. 12 tobogánů, rozbouřená řeka, vlnobití, sauny, wellness a mnoho dalšího Vás čeká v nejzábavnějším aquaparku ve střední Evropě. Doporučuji však spíše pro větší děti. Aquapark bývá poměrně naplněný a atrakce jsou často příkré, takže většina z nich je pro malé děti nevhodná. V letí sezóně je otevřena i příjemná venkovní část, v zimě je pobyt omezen uvnitř.
Vstup: 759Kč dospělí, děti do 100cm zdarma, za větší děti naplatíte 509Kč


Plavecký bazén a vodní svět Jedenáctka
Moderní plavecký bazén a vodní svět s tobogánem, dětským brouzdalištěm, vířivkou a proudem divoké řeky naleznete ve sportovním areálu jedenáctka. Občerstvit se můžete v bistru s výhledem na celý bazén nebo přímo v mokrém baru. Pro zájemce Jedenáctka nabízí kurzy dětského plavání, cvičení ve vodě a mnoho dalšího.
Vstup: 120Kč na 80min dospělí, děti do 1,5 roku zdarma, za starší zaplatíte 90Kč, slevy na rodinné vstupné nebo na permanentku


Koupaliště Divoká Šárka
Venkovní bazén na koupališti Divoká Šárka je na moc příjemném místě uprostřed lesa. Děti se mohou vydovádět v brouzdališti se skluzavkou, na trampolíně, v dětském hradu nebo na hřišti. Koupaliště nabízí občerstvení a další sportovní aktivity.
Vstup: 100Kč dospělí, děti do 5 let zdarma, za starší zaplatíte 50Kč


Témata: Volný časRady a tipyKam s dětmiTipy na výletyZábava a hry